Τίτλος: Δραματική κατάσταση με την πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλόκαστρου και επιπτώσεις στην Αχαΐα

Τίτλος: Δραματική κατάσταση με την πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλόκαστρου και επιπτώσεις στην Αχαΐα


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι περιοχές γύρω από το Ξυλόκαστρο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές ζημιές. Η εξάπλωση της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτη, με τις αναζωπυρώσεις να καθιστούν δύσκολη τη δουλειά των πυροσβεστών. Σήμερα, οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς τον νομό Αχαΐας, με συγκεκριμένη κατεύθυνση προς την περιοχή Μοναστήρι Αιγιάλειας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται σε ετοιμότητα, με άνδρες και οχήματα να καταφθάνουν από Αίγιο, Ακράτα και Πάτρα.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Κορινθία παραμένει δραματική, καθώς η φωτιά δεν έχει περιοριστεί, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται ατησιμοποιούν εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ριπές του ανέμου δυσχεραίνουν το έργο τους, καθιστώντας τη μάχη με τις φλόγες ακόμη πιο δύσκολη.

Στους οικισμούς Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα έχει εκδοθεί μήνυμα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τη περιοχή και να κατευθυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος, περιγράφει την κατάσταση ως “τραγική”, τονίζοντας ότι έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις δασικών περιοχών και ότι οι κάτοικοι καλούνται να συνεργαστούν με τους πυροσβέστες προκειμένου να σωθούν ζωές και περιουσίες. Μέχρι στιγμής, οι ζημιές περιλαμβάνουν καταστροφή καλλιεργειών, ενώ τα σπίτια που έχουν καεί παραμένουν σε σχετικά μικρό αριθμό.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε τηθλίψη του για την απώλεια δύο ανθρώπων από την πυρκαγιά, ενώ επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να δίνουν προσοχή στα μηνύματα του 112, καθώς οι δασικές πυρκαγιές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts