Εντυπωσιακή Ζήτηση για Δημόσια Προσφορά Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας

Εντυπωσιακή Ζήτηση για Δημόσια Προσφορά Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας


Υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με τη δημόσια προσφορά του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί έχει υπερκαλυφθεί τουλάχιστον έξι φορές. Το εύρος τιμών για τη διάθεση των μετοχών ορίστηκε από 7,30 έως 7,95 ευρώ.

Ο Πωλητής Μέτοχος, δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ ενέκρινε τη διάθεση συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας, που αφορά 91.471.515 κοινές μετοχές. Οι μετοχές αυτές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έχουν ονομαστική αξία 1,00 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή προσφοράς, η οποία θα είναι ενιαία τόσο στην Ελληνική όσο και στη Διεθνή προσφορά, αναμένεται να καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο του Πωλητή Μέτοχα μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου προσφορών για τη Διεθνή Προσφορά, πιθανώς γύρω στις 2 Οκτωβρίου 2024.

Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μέσω ιδιωτών και ειδικών επενδυτών, όπως ορίζεται από τους σχετικούς κανονισμούς, ενώ εκτός Ελλάδας θα γίνει μέσα από μία διεθνή προσφορά σε θεσμικούς επενδυτές.

Η Ελληνική Δημόσια Προσφορά θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών, το οποίο θα είναι ανοιχτό από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2024, για συγκεκριμένο ωράριο. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδωσε το “πράσινο φως” για το ενημερωτικό δελτίο της προσφοράς.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts