Εύκολη Υγειονομική Κυκλοφορία στο Δακτύλιο της Αθήνας για την Περίοδο 2024-2025

Εύκολη Υγειονομική Κυκλοφορία στο Δακτύλιο της Αθήνας για την Περίοδο 2024-2025


Με την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γίνονται γνωστοί οι όροι για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας. Οι πολίτες μπορούν από σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2024, να αποκτούν το νέο ειδικό σήμα κυκλοφορίας εντός του Δακτυλίου της Αθήνας για την περίοδο 2024-2025. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του σήματος στην εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό, διευκολύνοντας την άμεση επίδειξή του.

Το σήμα μπορεί να εκδοθεί για οχήματα που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως ηλεκτρικά, οχήματα φυσικού αερίου ή υγραερίου, υβριδικά και οχήματα κατηγορίας Euro 6 με εκπομπές CO2 κάτω από 120 γρ./χλμ. (για οχήματα που ταξινομήθηκαν πριν το 2021) ή κάτω από 145 γρ./χλμ. (για οχήματα μετά το 2021).

Η διαδικασία έκδοσης του νέου σήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», ή μέσω της ιστοσελίδας daktylios.gov.gr με την απλή εισαγωγή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Το σήμα διαθέτει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr, διευκολύνοντας την αποστολή ή εκτύπωσή του. Η αυθεντικότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης εγγράφων στο docs.gov.gr/validate.

Η ισχύς του δακτυλίου της Αθήνας θα ανανεώνεται κάθε χρόνο. Δηλαδή, η τρέχουσα ισχύς ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου 2024 και λήγει στις 18 Ιουλίου 2025. Οι ώρες εφαρμογής είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 07:00 έως 20:00 και Παρασκευή 07:00 έως 15:00.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet μπορεί να εγκατασταθεί μέσω του wallet.gov.gr, και οι πολίτες που κατέχουν ήδη το παλαιό σήμα θα λάβουν ειδοποίηση για την ανάκληση και την έκδοση του νέου. Η ανάπτυξη της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των οχημάτων προέρχονται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts