Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, με θέμα συζήτησης τη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων σε ποσοστό 10% και μάξιμουμ χίλιους, μέτρο που ισχύει από σήμερα, Πέμπτη (30/12) και έως τις 16 Ιανουαρίου, μαζί με όλα τα άλλα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της μετάλλαξης “Omicron” του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου, κατά την έξοδό του, εξήγησε πως «οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο», αλλά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: «Από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας… αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος εξήγησε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη: «Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία… το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Πηγή: sofokleousin.gr