«Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το αυτονόητο. Μακάρι να το λένε όλο και περισσότεροι μέσα στο ΚΙΝΑΛ και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Tο περίεργo δεν είναι αυτό που είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, αλλά αυτό που δεν λένε όλοι όσοι μεγάλωσαν και πορεύτηκαν σε άλλες εποχές με το σύνθημα και το περιεχόμενο «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Αυτό, όπως όλοι θυμούνται, δεν ήταν σύνθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του Συνασπισμού» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontra Νews.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, «η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που το επιθυμούν σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας εδώ και πολύ καιρό» εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε ότι «ήδη από το 2016, είχαμε μιλήσει για τον στόχο των προοδευτικών συγκλήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο προωθήσαμε με συνέπεια και μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο «άνοιγμα» και τη διεύρυνση από το 2018».

«Θυμίζω ότι μετά το βράδυ των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατεύθυνση που επιβεβαιώθηκε και στις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας. Η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής και η στόχευση παραμένει η ίδια: Να διαμορφώσουμε μια μεγάλη, πλατιά προοδευτική συμμαχία για να πάμε τη χώρα μπροστά σε μια νέα πορεία» περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «συνεχίζουμε σε αυτό μονοπάτι και είμαστε ανοιχτοί σε μια τέτοια προοπτική. Μπορούμε να συναντηθούμε με όλες τις δυνάμεις που θέλουν το ίδιο. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα και γρήγορα».

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθαρίζει πως «το 2020 δεν είναι 2010. Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές συγκλίσεις και προοδευτικές προγραμματικές επεξεργασίες. Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από αυτή την δύσκολη δεκαετία. Η ηγεμονία των δεξιών πολιτικών και η δεξιά διακυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Όπως συνέβη και το 2009».

Πηγή: sofokleousin.gr