Ο υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων, σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ., Κώστας Ζαχαριάδης.

«Είχε προετοιμάσει το έδαφος λίγες μέρες πριν, επιτιθέμενος στους υπαλλήλους του Υπουργείου του διότι τόλμησαν να διατυπώσουν – σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν από το νόμο – τη διαφωνία τους με τη νομιμότητα συγκεκριμένης διοικητικής πράξης. Η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού αποτελεί άλλωστε προσφιλή πρακτική της παράταξης της ΝΔ.

Μετά την τοποθέτηση μετακλητών σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, μετά την συνεχή εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων της δημόσιας διοίκησης σε ιδιώτες μέσω συμβάσεων έργου (συνήθως με απευθείας αναθέσεις σε αρεστούς και φίλους), η κυβέρνηση προχωρά στην ανάθεση κρίσιμων πεδίων της κοινωνικής ασφάλισης σε ιδιώτες. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κ.α.

Ας υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Χατζηδάκη και τους συνοδοιπόρους του στην κυβέρνηση των «Αρίστων» τα αυτονόητα: Η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους και η άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων από αυτούς δεν αποτελεί ιδεοληψία. Αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και αποσκοπεί στη διασφάλιση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας της διοικητικής δράσης.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους στην κυβέρνηση για τις διαρκείς αποτυχίες τους και ας σταματήσουν την προσπάθεια στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, απαξίωσης και υποβάθμισης του δημόσιου τομέα.

Πηγή: sofokleousin.gr