Σε τροχιά ανάπτυξης και συνεχούς επέκτασης των εργασιών της βρίσκεται η σοκολατοποιία “ΙΟΝ”, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία του κλάδου.
Στην τελευταία χρήση αύξησε τις πωλήσεις της κατά 4,9% στα 118,8 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας καθαρά κέρδη 14,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περιθώριο καθαρού κέρδους 12% επί του τζίρου.

Μεγάλο μέρος των πωλήσεων αποτελούν οι εξαγωγές, οι οποίες αυξήθηκαν πέρυσι κατά 10,3%. Σημαντικές αγορές για την ΙΟΝ αποτελούν η Κύπρος, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Αλβανία και τα Εμιράτα.
Αυξανόμενο τζίρο εμφανίζει και η θυγατρική στη Βουλγαρία, η οποία διαθέτει βιομηχανική μονάδα όπου παράγoνται το προϊόν Nucrema και άλλα είδη προοριζόμενα για την τοπική αγορά και για εξαγωγές σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου για εκσυγχρονισμό της παραγωγικής υποδομής και  επέκταση των βιομηχανικών μονάδων του.  Η ΙΟΝ διαθέτει τώρα τρία εργοστάσια στην Ελλάδα (Ν. Φάληρο, Μαρκόπουλο Αττικής και Άρτα) και ένα στη Βουλγαρία. Οι επενδυτικές δαπάνες της ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία χρήση.

Με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 120 εκατ. ευρώ και 930 εργαζόμενους, η ΙΟΝ συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες βιομηχανίες αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

Πηγή: sofokleousin.gr