Μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της  επέτυχε κατά το α’ φετινό εξάμηνο η εταιρεία “Παπουτσάνης”, σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλους τους τομείς εργασιών και στις εξαγωγές, οι οποίες καλύπτουν πλέον το 60% του συνολικού τζίρου.

Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% και ανήλθαν σε 24,2 εκατ. ευρώ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 38% στα 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. στο α’ περυσινό εξάμηνο.

 Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει περαιτέρω βελτίωση οικονομικών μεγεθών στο β΄εξάμηνο, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι ανατιμήσεις βασικών πρώτων υλών.

Το 23% των συνολικών εσόδων προήλθε φέτος από πωλήσεις επώνυμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 8% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 54% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους (εργασίες φασόν) και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών (πρώτη ύλη για σαπούνια).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ Μενέλαος Τασόπουλος, δήλωσε:

«Η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της Παπουτσάνης το πρώτο εξάμηνο του 2021, παρά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας και των επενδύσεων που υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε μέσα στο 2021.

» Με πυλώνες την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της θέσης των επωνύμων προϊόντων στα σημεία πώλησης, τη διεύρυνση συνεργασιών και την ανάπτυξη νέων, προδιαγράφονται θετικές οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ολοκληρώνοντας τις σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες και μέσα από τη συστηματική έρευνα και ανάπτυξη, η Παπουτσάνης θα συνεχίσει να διαγράφει αναπτυξιακή τροχιά».
 

Πηγή: sofokleousin.gr