Κατάθεση, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν οι δικαστικές Αρχές για την εμπλοκή άλλων εννέα προσώπων, πλην αυτών που έχουν ήδη καταδικαστεί, στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου το 2012, έδωσε η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Η ανακριτική έρευνα ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που καταδίκασε, όπως και πρωτόδικα, σε ισόβια κάθειρξη τον 77χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή. Το δικαστήριο είχε διατάξει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εννέα προσώπων, μεταξύ των οποίων και συγγενικά πρόσωπα του 73χρονου, με βάση στοιχεία για εμπλοκή τους που είχαν προκύψει από τη διαδικασία.

Η κ. Θεοδωράκη δήλωσε, μετά την κατάθεσή της, πως μέλημά της είναι να βρεθεί «ό,τι έχει μείνει από το παιδί μου», καθώς το πτώμα του 26χρονου δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα.

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, που ενήργησε τόσο τάχιστα για να λάμψει η αλήθεια πολύ γρήγορα», είπε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του φοιτητή, Νίκο Ρουσόπουλο, οι δικαστικές Αρχές ζήτησαν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η έρευνα του Καναδού ερευνητή για την τύχη του Μάριου.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 74χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία αποδείχθηκε πως ο 77χρονος ήταν «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Καναδό ερευνητή που ασχολείται με την υπόθεση, ο φοιτητής δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα της απαγωγής του και το πτώμα του μεταφέρθηκε αρχικά σε περιοχή των Βιλλίων, ενώ μετά από περίπου δέκα ημέρες οι συνεργοί του απαγωγέα το μετέφεραν στα Καμμένα Βούρλα.

Με την απόφαση του ΜΟΕ, πλην του 77χρονου καταδικάστηκαν άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι σε ποινές φυλάκισης.

Πηγή: sofokleousin.gr