Μετά από δύο δεκαετίες(!) προσπαθειών, άγονων διαγωνισμών, εμπλοκών και καθυστερήσεων μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης το σχέδιο για τη δημιουργία μεγάλου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

 Σήμερα υπογράφεται η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα επικυρωθεί εν συνεχεία από τη Βουλή. Aν δεν προκύψουν νέες νομικές εμπλοκές, σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες υλοποίησης κομβικής σημασίας για τη θέση της χώρας μας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν κάποιες διαδικαστικές εγκρίσεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, ενώ αναμένεται επίσης η ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης.

 Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ (ΘΕΚ ΑΕ), στην οποία συμμετέχουν με 60% η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και με 40% η Goldair.  Τα μερίδια συμμετοχής ήταν αρχικά 80%-20%. Διαφοροποιήθηκαν με παρέμβαση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία επέβαλε επίσης αναπροσαρμογή του ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος για την παραχώρηση της έκτασης και μείωση από 60 σε 37 χρόνια του χρόνου παραχώρησης.

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ. Στην έκταση των 588 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο, με στεγασμένες αποθήκες επιφάνειας 240 χιλ. τ.μ., 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά. 
  Τις κατασκευαστικές εργασίες έχει αναλάβει ο όμιλος Μυτιληναίου.

Πηγή: sofokleousin.gr