Τη μεγάλη σημασία που έχει η ενεργός συμμετοχή των παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων στο σχεδιασμό του νέου Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εμπορίου του ΥΠΕΞ τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε χθες στη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Διευκόλυνσης Εμπορίου με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς της χώρας για την κατάρτιση του Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εμπορίου 2022-2026.

Για τον λόγο αυτό, αφού παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και οι στόχοι του Οδικού Χάρτη ζητήθηκε η άμεση συμβολή των φορέων μέσω της αποστολής προτεινόμενων δράσεων διευκόλυνσης εμπορίου.

Ο κ. Σμυρλής ανέφερε ότι επιδίωξη της Κυβερνητικής Επιτροπής Διευκόλυνσης Εμπορίου είναι να προχωρήσει με ταχύ βηματισμό στην κατάρτιση του Οδικού Χάρτη, συγκεντρώνοντας τις απαιτούμενες δράσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου, ώστε αυτό να διενεργείται με ταχύτητα, προβλεψιμότητα και κατά τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο για τη διευκόλυνση του εμπορίου συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στη συλλογική προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας που αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, εστιάζοντας στην απλοποίηση, ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών, μέσω της λογικής της ενιαίας θυρίδας, καθώς και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), της Incofruit, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και άλλων φορέων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr