Αύριο, Τετάρτη 23/3 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πίστωση του πρώτου πακέτου των συνδεδεμένων ενισχύσεων, συνολικού ύψους 245 εκατ. Ευρώ, περίπου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο μεταξύ, δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκονται οι υπουργικές αποφάσεις, μέσω των οποίων καθορίζονται τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2021, υπογραμμένες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν τον καθορισμό των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε έξι προϊόντα.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης:

– στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 78,76 ευρώ/εκτάριο (7,8 ευρώ το στρέμμα).

– στην καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 170,93 ευρώ/εκτάριο (17,09 ευρώ το στρέμμα)

– στην καλλιέργεια των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 120,25 ευρώ/εκτάριο (12,02 ευρώ το στρέμμα)

– στην καλλιέργεια μήλων, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 418,55 ευρώ ανά εκτάριο (41,8 ευρώ το στρέμμα)

– στην καλλιέργεια καρπών με κέλυφος για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 93,09 ευρώ/εκτάριο (9,3 ευρώ το στρέμμα)

– στην καλλιέργεια σκληρού σίτου, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 57,09 ευρώ/εκτάριο (5,7 ευρώ το στρέμμα).

Σε δημόσια διαβούλευση η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Από σήμερα και έως την Κυριακή 27 Μαρτίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων η διαβούλευση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα διαβουλεύσεων του ΥΠΑΑΤ http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/117-diavouleysh_drash1_ypoergo2_ver4_eksyxronprotomea .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα σχόλιά τους με ηλεκτρονική αλληλογραφία στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected] .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr