Επιταχύνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το οποίο στις αρχές του 2021 επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, «κατόπιν εντατικών προσπαθειών του» και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:

  •     Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
  •     Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Το υπουργείο υπογραμμίζει πως τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα. «Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουμε φτάσει να κυκλοφορούν 1.100, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 είναι αύξηση 30%.

Μέχρις τέλος Νοεμβρίου έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300, αύξηση 53% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600, αύξηση 89% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019».

Παράλληλα, θα καταβληθεί «κάθε προσπάθεια» ώστε να επιταχυνθεί η παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου.

«Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος, ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους.

Δεν ξεχνάμε όμως πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση  της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά» δηλώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: sofokleousin.gr