«Ενεργειακή αναβάθμιση για 9 Κέντρα Υγείας στην Αττική»

«Ενεργειακή αναβάθμιση για 9 Κέντρα Υγείας στην Αττική»


Η υπογραφή τριών συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση εννέα Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσία της Διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγας Μπαλαούρας, και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας «ΤΑΛΩΣ Α.Τ.Ε.», Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Οι συμβάσεις συνολικής αξίας 11,7 εκατ. ευρώ επικεντρώνονται στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Καλλιθέας και Χαλανδρίου αξίας 3.698.620,22 ευρώ, καθώς και των Κέντρων Υγείας Ηλιούπολης και Κεραμεικού, αξίας 3.035.125,57 ευρώ. Επίσης, αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας Ζωγράφου, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου, Νέας Ιωνίας και Ακτινολογικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, συνολικής αξίας 4.969.136,05 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Σκοπός του είναι η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιοτική φροντίδα για όλους τους πολίτες.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τονίζει ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μέσω των σημαντικών παρεμβάσεων σε Κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με την υπουργό, η αναβάθμιση των υποδομών δεν αφορά μόνο τη θεραπεία, αλλά και την πρόληψη και την ευημερία των πολιτών, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνολική βελτίωση του συστήματος υγείας.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι σχεδόν το 90% των έργων αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας στην Αττική έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, με συνολική αξία 47,7 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των έργων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts