Εμβολιασμός για τη Γρίπη και Υγειονομικές Προκλήσεις στην Ελλάδα

Εμβολιασμός για τη Γρίπη και Υγειονομικές Προκλήσεις στην Ελλάδα


Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 11/10 για την κατάσταση των νοσοκομείων Παίδων στην Ελλάδα, ειδικά στην Αττική, και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό και υποδομές. «Έχουμε κάνει πρόταση να χτιστεί ακόμα ένα Παίδων», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν τα υπάρχοντα ιδρύματα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Τόνισε την ανάγκη οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν μετά τις 20 Οκτωβρίου, εξηγώντας ότι οι ιώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και οι μήνες Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης είναι οι πιο κρίσιμοι για την έξαρση της γρίπης. «15 ημέρες χρειάζονται για να αναπτυχθούν τα αντισώματα», σημείωσε.

Επιπλέον, η Παγώνη αναφέρθηκε στον ιό Μάρμπουργκ, ο οποίος έχει εντοπιστεί στη Ρουάντα, επισημαίνοντας ότι δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη χώρα μας, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη. Έκανε λόγο για έναν δύσκολο ιό, παρόμοιο με τον Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω υγρών, επιφανειών και αίματος.

Αναφορικά με το κρούσμα πολιομυελίτιδας που εντοπίστηκε στη χώρα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς είναι αντιμετωπίσιμο και εντάσσεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νοσοκομείου της Δράμας, επισημαίνοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε παθολόγους, τονίζοντας ότι το προσωπικό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts