Αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε πως συνελήφθησαν δύο ανήλικοι Έλληνες ηλικίας 15 και 17 ετών για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο ανήλικων Ελλήνων, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένστολος που είναι γείτονας με τα δυο ανήλικα αδέρφια που έχουν συλληφθεί ως φυσικοί αυτουργοί του άγριου ξυλοδαρμού, ήταν αυτός που τους βοήθησε να κρυφτούν ενώ φέρεται να τους έδινε και πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των συναδέλφων του! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ειδικός φρουρός είναι υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Τα δυο νεαρά αδέρφια από το Περιστέρι και ο αστυνομικός είναι γείτονας και οικογενειακός φίλος. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είπε πως η μητέρα των δυο νεαρών ήταν αυτή που του τηλεφώνησε και του ζήτησε να βοηθήσει τα παιδιά της!

Παράλληλα, ο 53χρονος σταθμάρχης πήγε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να προβεί στην αναγνώριση των δραστών. Ο 53χρονος είδε και αναγνώρισε τους δύο ανήλικους ως τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του.

Πηγή: sofokleousin.gr