Την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είτε αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είτε είναι παντελώς ανίκανη να τα κατανοήσει. Την περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει με πρωτοφανείς ρυθμούς, η Νέα Δημοκρατία έχει επιδοθεί σε μια σειρά πολιτικών περαιτέρω φτωχοποίησης των νοικοκυριών και ιδίως των χαμηλοσυνταξιούχων», εξέφρασε, μέσω δήλωσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, σημειώνει: Συγκεκριμένα:

  • έκοψαν το κοινωνικό μέρισμα από τον Προϋπολογισμό για να δώσουν 900 εκατ. ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
  • κατάργησαν τη μόνιμη 13η σύνταξη.
  • απέκλεισαν όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τα αναδρομικά που δικαιούνταν από τις περικοπές συντάξεων των νόμων της ΝΔ και απαγόρευσαν την εκ νέου δικαστική διεκδίκησή τους.

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η μείωση των δικαιούχων του ήδη πενιχρού κοινωνικού μερίσματος από 800.000-830.000, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε περίπου 634.000. Δηλαδή όχι μόνο ανακοίνωσαν ψίχουλα, αλλά μείωσαν τους δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους κατά 200.000.

Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να βρει λίγο χρόνο κατά τις χειμερινές του διακοπές να αναρωτηθεί πώς τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας, ειδικά σήμερα που οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔEΗ, τη θέρμανση και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τις τσέπες τους και αφού το σκεφτεί, να παραιτηθεί. Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο», καταλήγει η ίδια.

Πηγή: sofokleousin.gr