Συνεχίζονται εν μέσω πανδημίας τα deals  στον τουριστικό τομέα, όπου οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες.
 Την πρώτη της επένδυση στον κλάδο πραγματοποιεί  ο όμιλος Cretan Investments Group (CIG) της Μαρίτας Καράτζη, εξαγοράζοντας από την AKS Hotels το ξενοδοχείο lti AKS Minoa Palace. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εξαγορές, για τις οποίες γίνονται τώρα διερευνητικές συζητήσεις.

Η εξαγορασθείσα ξενοδοχειακή μονάδα θα ενταχθεί στην αλυσίδα Sentido, θα ανακαινισθεί και θα μετονομαστεί σε Sentido Unique Blue Resort.

Η Cretan Investments Group είναι ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, που δημιουργήθηκε  από την Μαρίτα Καράτζη μετά την αποχώρηση της από την ομώνυμη πρώην εισηγμένη  εταιρεία βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενέργειας και ξενοδοχείων.

Η δραστήρια επιχειρηματίας πούλησε στον αδελφό της το 38,5% της εταιρείας “Καράτζης” έναντι 48,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά επενδύονται τώρα σταδιακά μέσω της Cretan Investments Group και της ΜΚ Hotels, που είναι ο επενδυτικός βραχίονας του νεοπαγούς ομίλου στον τουριστικό τομέα.

Πηγή: sofokleousin.gr