Να “ξεχάσει” την επέτειο του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ προτίμησε το Μπάκινγκχαμ και αντ’ αυτού προτίμησε τη συγκεκριμένη ημέρα να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Βεατρίκης.

Το νέο μωρό στο δρόμο των ανακτόρων αναμένουν η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης (Princess Beatrice of York, το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα) και ο ιταλικής καταγωγής επιχειρηματίας Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι (Edoardo Mapelli Mozzi).

Η ανακοίνωση έγινε με μια απλή δήλωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ: «Η Πριγκίπισσα Bεατρίκη και ο Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, με χαρά ανακοινώνουν ότι περιμένουν μωρό το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Η Βασίλισσα έχει ενημερωθεί και οι δύο οικογένειες είναι ευχαριστημένες με τα νέα».

Ο επίσημος λογαριασμός twitter του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης αναδημοσίευσε την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της πριγκίπισσας, η οποία δημοσιεύτηκε αρχικά στον λογαριασμό της βασίλισσας.

Το νέο μωρό θα είναι το 12ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ αμέσως μετά το κοριτσάκι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τις επόμενες εβδομάδες.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία ακινήτων στο Βασιλικό Παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων τον Ιούλιο του 2020. Λόγω των περιορισμών της Covid στη γαμήλια τελετή παρευρέθηκαν οι στενότεροι φίλοι και η οικογένεια του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας και του αείμνηστου δούκα του Εδιμβούργου.

Το μωρό θα είναι το πρώτο παιδί της πριγκίπισσας, ενώ ο σύζυγός της έχει ήδη έναν γιο από την προηγούμενη σχέση του με την Αμερικανίδα αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια Ντάρα Χουάνγκ (Dara Huang).

Η ανακοίνωση του παλατιού συνέπεσε με την 3η επέτειο γάμου της Μέγκαν και του Χάρι.

Άλλοτε το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν απολάμβανε πριγκιπικές τιμές, τώρα -ειδικά μετά τις συνεντεύξεις που έδωσαν αμφότεροι- περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Μία ακόμη σύμπτωση, στο γάμο τους είχε ανακοινωθεί η εγκυμοσύνη της αδερφής της Βεατρίκης, πριγκίπισσας Ευγενίας και είχε μοιραία επισκιαστεί.

Πηγή: sofokleousin.gr