«Ο προϋπολογισμός δίνει το εντελώς λάθος σήμα», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας μείωση των μεταβιβάσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο υπουργείο Υγείας και μείωση στο όριο δαπανών του υπουργείου Υγείας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει υπόψη της τη διεθνή επιστημονική συζήτηση, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε: σήμερα όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί φορείς καλούν τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στα δημόσια συστήματα υγείας να δώσουν αυξημένους πόρους στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αναδιοργανώσουν τα συστήματα υγείας με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, την κατ΄οίκον παρακολούθηση, την έμφαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, στην ιατρική φροντίδα, γιατί έχουν έρθει εκρηκτικές ανάγκες.

Αλλά, όπως υποστηρίζει ο κ. Ξανθός, «η κυβέρνηση όλα αυτά τα αφήνει στην άκρη και το μόνο που λέει είναι ότι έχουμε καβάντζα 600 εκατομμύρια, που θα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί και αν χρειαστεί θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις, αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών».

‘Ετσι όμως, είπε ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, όλα γίνονται με καθυστέρηση και όταν η ζημία έχει γίνει. «Είναι δυστύχημα, για την κοινωνία και την χώρα, που αυτή την πολλαπλή κρίση τη διαχειρίζεται μια συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε.

Πηγή: sofokleousin.gr