Εκατοντάδες μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία πρόσκειται στο δίκτυο συμμάχων της Τουρκίας, εκτιμάται ότι συμμετέχουν στην σύρραξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μάλιστα, σύμφωνα με συριακές πηγές τις οποίες επικαλείται η «Wall Street Journal», εκατοντάδες ακόμη Σύριοι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν το επόμενο διάστημα στο εμπόλεμο μέτωπο.

Η Τουρκία από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την στήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν, οι κάτοικοι του οποίου είναι κατά κύριο λόγο μουσουλμάνοι και ομιλούν την τουρκική γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ενώ την Τρίτη η Μόσχα προειδοποίησε εναντίον της πιθανής «μεταφοράς τρομοκρατών-μαχητών» από τη Μέση Ανατολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τουρκική πηγή, πάντως, απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής της Άγκυρας στη μάχη του Καυκάσου. «Αυτοί οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αποσκοπούν στην απόσπαση της προσοχής από την 30ετή αρμενική κατοχή επί της εδαφικής ενότητας του Αζερμπαϊτζάν, δεν είναι αληθείς». Τις παραπάνω καταγγελίες έχει διαψεύσει και το Μπακού, το οποίο έχει αρνηθεί τη χρήση ξένων μαχητών.

Πηγή: sofokleousin.gr