Ελαφρά μείωση 1,4% ετησίως σημειώνουν για τη Wind τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο 9μηνο, 381,4 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDAal μικρή αύξηση κατά 0,7% ετησίως, 108,3 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις ανήλθαν σε 57 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει κατευθυνθεί στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις του γ’ τριμήνου 2020, χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα στην απόδοση του EBITDAal και μικρή πτώση των εσόδων, τόσο εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων στο δίκτυο κινητής, όσο και της χαμηλής εισροής τουριστών στη χώρα (roaming).

Πιο αναλυτικά, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο γ’ τρίμηνο μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4,2% στα 132 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDAal παρουσίασε μείωση κατά 1% ετησίως, στα 42,8 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής καταγράφεται άνοδος 45% ετησίως, με το 88% να γίνεται μέσω δικτύου 4G. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wind καταγράφεται:

  •    +67% ετησίως η βάση πελατών NGA
  •    631.000 πελάτες σταθερής συνολικά, +2,6% ετησίως
  •    τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 11,5% σε ετήσια βάση στα 248.000
  •    οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση στους 80.100
  • 98% η κάλυψη 4G
  • οι ενεργές γραμμές NGA αυξήθηκαν σε τριμηνιαία βάση κατά 9.500 και τέλος, κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 16,6 εκατ. ευρώ.

«Αν και, σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι σχετικά ανθεκτικός, η επανεμφάνιση της πανδημίας έχει περιορισμένη επίδραση στις λειτουργικές μας επιδόσεις. Καταφέραμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό την χαμηλή εισροή τουριστών στη χώρα μας αλλά και τη μείωση των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων δικτύου κινητής. Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας, καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Πηγή: sofokleousin.gr