Η Walt Disney Co δημοσιοποίησε χθες τα οικονομικά αποτελέσματά της, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των επενδυτών που εξέφραζαν φόβους για μία απόλυτη καταστροφή.

Η εταιρία κατόρθωσε να παρουσιάσει αναπροσαρμοζόμενα κέρδη, με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων της, των κινηματογράφων, αλλά και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου των 8 σεντς ανά μετοχή, ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις που ανέμεναν αναπροσαρμοσμένες απώλειες 64 σεντς ανά μετοχή.

Η τιμή των μετοχών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Από την άλλη μεριά, η πανδημία COVID-19 αφάνισε λειτουργικά κέρδη 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των θεματικών πάρκων της Disney.

Οι επενδυτές αγνόησαν τα συνολικά έσοδα, τα οποία ήταν λιγότερα κατά 600 εκατομμύρια δολάρια, ενώ επικέντρωσαν την προσοχή τους στις δραστηριότητες της εταιρίας στα θεματικά πάρκα και στα δίκτυα ΜΜΕ, όπου και οι μειώσεις εσόδων, δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο αρχικά αναμενόταν.

Θετική συμμετοχή στη διαμόρφωση του οικονομικού αποτελέσματος του τριμήνου είχε και η υπηρεσία streaming Disney+, η οποία, μέχρι τη Δευτέρα είχε 60,5 εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με τον Μπομπ Τσέιπεκ, εκτελεστικό διευθυντή της Disney.

Πηγή: sofokleousin.gr