Σε αύξηση του ωρομίσθιου που θα κυμαίνεται πλέον κατά μέσο όρο στα 17,50 δολάρια προχωρά η κορυφαία αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ, η Walmart, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους εργαζομένους σε ένα διάστημα εκτόξευσης του κόστους ζωής.

Μέχρι τώρα το εύρος του ωρομισθίου στα καταστήματα της Walmart κυμαινόταν ανάμεσα στα 12 και στα 18 δολάρια. Όμως, με την αύξηση που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO της αλυσίδας, Τζον Φέρνερ, το νέο εύρος θα διαμορφωθεί ανάμεσα στα 14 και στα 19 δολάρια την ώρα.

Με τον τρόπο αυτό το μέσο ωρομίσθιο για τους 1,6 εκατ. εργαζομένους που αριθμεί η αλυσίδα στα πάνω από 10.500 καταστήματα που αριθμεί σε όλη τη χώρα θα ανέβει στα 17,50 δολάρια.

Η αύξηση στο νούμερο ένα εργοδότη της αμερικανικής αγοράς θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο μήνα.

Παράλληλα, η εταιρεία θα δρομολογήσει νέα προγράμματα για την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής μόρφωσης αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων, με στόχο να μπορούν να διεκδικήσουν υψηλότερες θέσεις, με καλύτερες απολαβές.

Ο ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός είναι 7,25 $ την ώρα και οι ανταγωνιστές της Walmart συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com δίνουν ωριμίσθιο στα 15$ την ώρα.

Πηγή: sofokleousin.gr