Πιέσεις ασκήθηκαν και στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street στην οποία τελικά κυριάρχησαν οι έντονες ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,01% ή τρεις μονάδες στις 32.420, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,55% στις 3.889 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,01% στις 12.961 μονάδες.

Οι μετοχές των Apple, Facebook και Netflix υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 2% έκαστη, ενώ εκείνη της Tesla “έχασε” 4,8%. Στον αντίποδα ο κλάδος της ενέργειας σημείωσε άνοδο 2,5% λόγω ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου κατά 6%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (+2,9%) και Dow Inc. (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Nike (-2,9%) και Salesforce.com (-2,5%).

Σήμερα, στη δεύτερη μέρα των καταθέσεών τους στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής τόσο ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ όσο και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, τουλάχιστον όσον αφορά την χρηματοοικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέβασε ταχύτητα τον Μάρτιο με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν ισχυρή ανάπτυξη, αν και οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνέχισαν να ασκούν πίεση στο κόστος.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 59 μονάδες μετά από πτώση στις 58,6 τον Φεβρουάριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 59,3 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κινήθηκε στο 1,61% σε φυσιολογικά επίπεδα σύμφωνα με αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 5,9% στα 61,18 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.733 δολ./oz..

Πηγή: sofokleousin.gr