Οριακές διορθώσεις σημειώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση της Fed και τα αποτελέσματα τριμήνου τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,01% στις 33.984 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,02% στις 4.186 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,34% στις 14.090 μονάδες.

Αξιοσημείωτη η υποχώρηση της μετοχής της Tesla κατά 4,5% παρά την ανακοίνωση για καθαρά κέρδη-ρεκόρ 438 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους.  Μετά το κλείσιμο σήμερα ανακοινώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Alphabet. 

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 12% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την άνοδο κατά 11,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 15 ετών. Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο συνεχίζουν να είναι το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο και το Σιάτλ.

Εξάλλου νέο άλμα σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλό 14 μηνών τον Απρίλιο καθώς οι μαζικοί εμβολιασμοί δίνουν περαιτέρω ώθηση στην αισιοδοξία των Αμερικανών.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 121,7 μονάδες τον Απρίλιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 109 μονάδων τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2020.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,2% στα 62,6 δολάρια, ενώ ο χρυσός κατέγραψε πτώση 0,2% στα 1.777 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,208 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημείωσε άλμα 6 μονάδων βάσης στο 1,62%.

Πηγή: sofokleousin.gr