Απώλειες και μικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, στην οποία επικράτησε νευρικότητ,α με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αποδόσεις των ομολόγων, τη συνεδρίαση της Fed και τις αυριανές ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική καθώς και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,39% ή 127 μονάδες στις 32.825, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 3.962 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,09% στις 13.471 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Boeing (-3,92%), η American Express (-2,51%) και η Chevron (-2,37%).

Σήμερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,62%.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην αναμένουν αλλαγές της νομισματικής πολιτικής της, ωστόσο περιμένουν με αγωνία τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τις προοπτικές της οικονομίας με αιχμή την πορεία του πληθωρισμού που συνδέεται με τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης αλλά και τις αποφάσεις για τα επιτόκια. 

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο τζίρος στο αμερικανικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο, εν μέσω εξαιρετικά κρύου καιρού σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 3,0% αρνητικά τον Φεβρουάριο, σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας άνοδο 7,6% και όχι 5,3%, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση κατά 0,5% τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, κατά 2,2% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve. Σε ετήσια βάση, η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 4,2%.

Η μεταποιητική και η εξορυκτική παραγωγή κινήθηκαν αρνητικά κατά 3,1% και 5,4% σε μηνιαία βάση αντίστοιχα, ως συνέπεια της σοβαρής κακοκαιρίας στα νότια και κεντρικά της χώρας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 0,9% στα 64,80 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.730 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1904 δολ.

Πηγή: sofokleousin.gr