Χωρίς εκπλήξεις ήταν οι σημερινές ανακοινώσεις της Fed με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Wall Street να κυλήσει ήρεμα κλείνοντας τελικά με μικρές απώλειες.

O Dow Jones υποχώρησε 0,48% στις 33.820 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,28% στις 14.051 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,08% στις 4.183 μονάδες.

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την οικονομία την Τετάρτη, ενώ παράλληλα έστειλαν σήμα ότι οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει. Η κεντρική τράπεζα άφησε όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και διατήρησε τις αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια τον μήνα.

«Καθώς συνεχίζεται η πρόοδος στους εμβολιασμούς και η ισχυρή δημοσιονομική, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. «Οι τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι αλλά έχουν σημειώσει βελτίωση. Ο πληθωρισμός έχει κινηθεί υψηλότερα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό παροδικούς παράγοντες» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Fed τονίζει ότι «παραμένουν τα ρίσκα στο oικονομικό outlook», χρησιμοποιώντας ωστόσο ηπιότερους τόνους σε σχέση με το προηγούμενο ανακοινωθέν στο οποίο προειδοποιούσαν ότι η πανδημία θέτει σημαντικά ρίσκα για την οικονομία. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν ομόφωνη. Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Στα εταιρικά αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών, η μητρική της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ήταν 17,9 δισ. δολάρια ή $26,29 ανά μετοχή έναντι προσδοκίας για $15,82. Η μετοχή της Αlphabet έκλεισε με άνοδο 3%.

Αντιθέτως πτώση 2,8% σημείωσε η μετοχή της Microsoft παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. H εταιρεία κατέγραψε κέρδη 1,95 δολάριο ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για $1,78. Τα έσοδα έφτασαν στα 41,71 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 41,03 δισ. Η Microsoft σημείωσε 19% ετήσια αύξηση εσόδων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Η Apple και το Facebook ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε1,27% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,55% χαμηλότερα στα 1.768 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τα κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,63%.

Πηγή: sofokleousin.gr