Τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένο Βασιλείου αναμένεται να σταματήσει ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει στα χέρια του μία έκθεση του Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, στην οποία τονίζεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν «σοβαρό» αντίκτυπο στην κινεζική εταιρεία, κάτι το οποίο θα την οδηγήσει στη χρήση «μη αξιόπιστης» τεχνολογίας.

Στην έκθεση, ως εκ τούτου, προτείνεται η διακοπή της εγκατάστασης της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου, σε διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα, καλείται η κυβέρνηση να επιταχύνει την «αντικατάσταση της τεχνολογίας, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια των πληροφοριών ότι ο Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του ρόλου της Huawei στην κατασκευή του προηγμένου δικτύου ίντερνετ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της Huawei έχει επικρίνει όσους «συνεχίζουν να μας επιτίθενται, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η βρετανική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» στην υπό προϋποθέσεις συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας στην κατασκευή του δικτύου 5G. Κι αυτό, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ.

Πάντως, η απόφαση του Λονδίνου περιελάμβανε την εξαίρεση της Huawei από τα «βασικά τμήματα» του δικτύου για λόγους ασφαλείας.

Ο «πόλεμος» των ΗΠΑ εναντίον της κινεζικής εταιρείας ξεκίνησε το 2019, όταν η Ουάσιγκτον, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας, κατήγγειλε τη Huawei και τη Hikvision για κατασκοπία εκ μέρους του Πεκίνο. Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η Huawei έχουν αναφανδόν απορρίψει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία για την αποθάρρυνση των ξένων κυβερνήσεων να αναθέσουν το έργο κατασκευής του δικτύου 5G στην κινεζική Huawei – παρά τις αρνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας κ.ά.

Πηγή: sofokleousin.gr