Σχέδια έκτακτης ανάγκης με χρήση ακόμη και του στρατού για αντιμετωπιστούν συνέπειες τυχόν απεργιών την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό δήλωσε ο Ναντίμ Ζαχάουι,  υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος, ο οποίος σημεώσε ότι θα ήταν άδικο για να συνδικάτα στη Βρετανία να διαταράξουν τις ζωές των πολιτών μέσα στις γιορτές με απεργίες στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα

Ο Ζαχάουι επιβεβαίωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για να περιορίσει τις συνέπειες τυχόν απεργιών την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση του βρετανικού στρατού, και δεν αποκλείεται στελέχη του να κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα ή να ενισχύσουν την προστασία των συνόρων, σημείωσε ο κ. Ζαχάουι.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, χιλιάδες εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους αναμένεται να απεργήσουν αυτόν τον μήνα, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα αιτήματά τους ως προς τον μισθό και τις συνθήκες εργασίας. Ορισμένα συνδικάτα ζητούν οι απολαβές των μελών τους να προσαρμοστούν ώστε να συμβαδίζουν με το κόστος ζωής που έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των αυξανόμενων τιμών στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων. Μερικές από τις απεργίες που έχουν προαναγγελθεί και αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των Βρετανών είναι από ενώσεις εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας, στους σιδηρόδρομους και την ταχυδρομική υπηρεσία Royal Mail.

Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις απεργίες, ο Ζαχάουι μίλησε για σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση 2.000 στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων για την υποστήριξη διαφόρων υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης της Συνοριακής Δύναμης που προστατεύει με ελέγχους τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Πηγή: sofokleousin.gr