Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη του στρατού για να υποστηρίξει νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και ακραίες πιέσεις λόγω των ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα.

Η κυβέρνηση είπε ότι 200 ​​στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν για να υποστηρίξουν την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) στο Λονδίνο για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η Βρετανία μάχεται με μία πρωτοφανή έξαρση κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και έχει ανακοινώσει πάνω από 150.000 νέα κρούσματα κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Αγγλία μπορεί να αντέξει το κύμα χωρίς νέους περιορισμούς χάρις στον εμβολιασμό και τη χαμηλότερη επικινδυνότητα της παραλλαγής, αλλά προειδοποίησε ότι έρχονται μερικές δύσκολες εβδομάδες, καθώς η στελέχωση διαταράσσεται εξαιτίας της αυτοαπομόνωσης στην οποία μπαίνουν αρκετοί.

Η κυβέρνηση έχει επίσης αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσει με προγράμματα δοκιμών και εμβολιασμού για τον COVID-19.

Πηγή: sofokleousin.gr