Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς και του Ιγκόρ Σέτσιν, του διευθύνοντα συμβούλου του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Rosneft, καθώς και άλλων πέντε Ρώσων ολιγαρχών.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι επτά ολιγάρχες που προστέθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεων λόγω των διασυνδέσεών τους με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν συνολική καθαρή αξία 15 δισεκατομμύρια στερλίνες.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι’ αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Οι σημερινές κυρώσεις είναι το πιο πρόσφατο βήμα στην αταλάντευτη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε ανελέητοι στην καταδίωξη αυτών που διευκολύνουν το φόνο αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων».

Αυξανόμενες εκκλήσεις διατυπώνονταν από βρετανούς βουλευτές για να αναληφθεί δράση σε βάρος του Αμπράμοβιτς και άλλων ρώσων ολιγαρχών και η κυβέρνηση Τζόνσον επικρινόταν ότι δεν κινείται αρκετά γρήγορα σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι άλλοι που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Ντμίτρι Λεμπέντεφ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ενέργειας Gazprom, και ο Νικολάι Τοκάρεφ, pρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αγωγών Transneft.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr