Η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει αυξημένη υποστήριξη στα νοικοκυριά κατά τρόπο που να μην αποτρέπονται οι επενδύσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός προεδρίας Στιβ Μπάρκλεϊ ενόψει αναμενόμενης ανακοίνωσης νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

“Όσον αφορά την πληρωμή αυτού, καθώς εξετάζουμε την ισορροπία ανάμεσα στο πόσα μπορούν να γίνουν μέσω του χρέους και πόσα μέσω της αύξησης των εσόδων, αυτήν πρέπει να την κάνουμε έτσι ώστε να μην αποτρέπονται οι επενδύσεις”, δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στο Sky News.

Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ θα αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στην απάντηση της κυβέρνησης στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Αυτή αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων στερλινών, δήλωσε πηγή της ενεργειακής βιομηχανίας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από φόρο επί των απροσδόκητων κερδών στις εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Μπάρκλεϊ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δράσει έπειτα από ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών για την ενέργεια νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία το ανώτατο όριο για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί κατά περαιτέρω 40% τον Οκτώβριο.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr