Επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πάση θυσία.

“Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες ενόσω ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να εφαρμόσει μια εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν ‘πάση θυσία’ “, δήλωσε η Τρας στην τηλεόραση του BBC.

“Αν δεν εξασφαλίσουμε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα χάσει στην Ουκρανία, η πιθανότητα είναι ότι θα θέλει να προχωρήσει και πιο πέρα. Πρέπει να τον σταματήσουμε πάση θυσία. Είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι μια πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος”, πρόσθεσε η Τρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ θα απαντήσει, αν ρωσικοί πύραυλοι προσγειωθούν σε έδαφος ΝΑΤΟϊκής χώρας παρότι είπε ότι μια τέτοια επίθεση είναι “πολύ απίθανη”.

Ερωτηθείσα σήμερα τι εννοεί με το “πάση θυσία” η Τρας απάντησε: “πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για να επιβληθούν κυρώσεις στο ρωσικό καθεστώς…στέλνουμε τώρα αντιαεροπορικά όπλα (στην Ουκρανία) γιατί δεν θέλουμε αυτή η σύγκρουση να προχωρήσει αλλού. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είμαστε σκληροί τώρα. Για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεργαστούμε με χώρες σε όλο τον κόσμο, με κάποιες από τις οποίες δεν θα συμφωνήσουμε σε πάρα πολλά ζητήματα, αλλά σε αυτό που συμφωνούμε είναι ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε τη Ρωσία απλώς να καταπατά την εθνική κυριαρχία μιας άλλης χώρας”.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr