Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η έρευνά της για τα πάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID-19 στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ και ότι είχε επιβάλει συνολικά 126 πρόστιμα.

Ο Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ήταν μεταξύ αυτών στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο τον περασμένο μήνα για συγκέντρωση στο γραφείο του με αφορμή τα 56α γενέθλιά του τον Ιούνιο του 2020 όταν υπήρχε σχεδόν καθολική απαγόρευση των κοινωνικών συναθροίσεων. Η αποκάλυψη εκείνη προκάλεσε αιτήματα από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και ορισμένα μέλη του δικού του κόμματος να παραιτηθεί.

«Η έρευνά μας ήταν πλήρης και αντικειμενική και ολοκληρώθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που χρειάστηκε να εξεταστούν και της σημασίας του να διασφαλιστεί ότι είχαμε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για κάθε παραπομπή για πρόστιμο», ανακοίνωσε η εκτελούσα χρέη υπαρχηγού της αστυνομίας του Λονδίνου Χέλεν Μπολ.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα σχετίζονται με οκτώ ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ και άλλα κυβερνητικά γραφεία από τον Μάιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, όταν είχαν επιβληθεί μέτρα lockdown για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Από τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, τα 53 ήταν άνδρες και τα 73 γυναίκες, ενώ σε ορισμένους επιβλήθηκε πάνω από ένα πρόστιμο.

Πηγή: sofokleousin.gr