Για συστηματική συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του όπου επίσης αναφέρει ότι είναι «αναμενόμενη και εκκωφαντική η αποσιώπηση από μεγάλη μερίδα των συστημικών Μέσων για το παραποιημένο έγγραφο του FBI της δικογραφίας για τη Novartis».

Γενικεύοντας ο κ. Βούτσης αναφέρει: «Μεθόδευσαν τη δίωξη της αρμόδιας εισαγγελέως εκθέτοντας τη Δικαιοσύνη και τη χώρα διεθνώς. Πίεσαν και μεθοδεύουν για τη δίωξη έγκριτων δημοσιογράφων που δημοσιοποίησαν στοιχεία μέσα από ρεπορτάζ για το σκάνδαλο Novartis. Προτεινόμενοι μάρτυρες δεν καλούνται στην ανάκριση μέσα σε ένα περιρρέον κλίμα απόπειρας χειραγώγησης δικαστικών λειτουργών.

Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται ότι οδεύει η κύρωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία μαρτύρων του δημοσίου συμφέροντος, μετά το γνωστό πολιτικό βέτο που ασκήθηκε στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «όλα τα παραπάνω εκθέτουν ευθέως και μαρτυρούν την αυξανόμενη νευρικότητα κομματικών ηγεσιών, ιδιαίτερα της ηγεσίας της ΝΔ, που στήριξαν και ενθάρρυναν το «κόμμα Novartis» για την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα περί δήθεν «σκευωρίας».

Πηγή: sofokleousin.gr