«Η στοχοποίηση προσώπων και μάλιστα η μεθοδική προσπάθεια να θιγεί ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί, κατά τους εμπνευστές αυτής της στρατηγικής, ένα φάρμακο που επουλώνει και αποπροσανατολίζει σε σχέση με τα βαριά ατοπήματα της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στη συνέντευξή του στο newsique.
 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Η στοχοποίηση προσώπων και μάλιστα η μεθοδική προσπάθεια να θιγεί ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί, κατά τους εμπνευστές αυτής της στρατηγικής, ένα φάρμακο που επουλώνει και αποπροσανατολίζει σε σχέση με τα βαριά ατοπήματα της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς.
  • Aποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία αυτή η μεθοδολογία που πέραν των ψευδών και ατεκμηρίωτων αιτιάσεων, λειτουργεί και ως πίεση ευθεία ή έμμεση προς την ίδια τη δικαιοσύνη για όσα ζητήματα κατά καιρούς εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και των στελεχών της δεν υπονομεύεται ούτε κάμπτεται από αυτή τη μεθοδολογία, που στις μέρες μας τη ζούμε και με τη δήθεν υπόθεση της Folli Follie.
  • Πολλά ψέματα, πολλή προπαγάνδα, ελάχιστη ενσυναίσθηση ιδιαίτερα για τον λαϊκό κόσμο που υποφέρει και για μια κοινωνία με προφανή κόπωση και δικαιολογημένη θλίψη για αυτά που ζούμε.
  • Η κυβέρνηση λογοκρίνει, προσπαθεί να χειραγωγήσει με ανταλλάγματα, πιέζει και απειλεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
  • Η αντίληψη που διαπερνά τον προϋπολογισμό του ’21 διαπνέεται απολύτως και εναρμονίζεται με το σχέδιο Πισσαρίδη.
  • Δυστυχώς αποδεικνύεται ακόμα και στις μέρες μας ότι «η Δεξιά δεν ξεχνάει τι σημαίνει Δεξιά» και ότι ο διχασμός παραμένει πάντοτε στη φαρέτρα αυτής της παράταξης.

Πηγή: sofokleousin.gr