Η στρατηγική χειραγώγησης της ενημέρωσης ήταν και στρατηγική χειραγώγησης του φόβου των πολιτών για την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε παρέμβασή του στη συζήτηση στην ολομέλεια για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. “Η πανδημία ήταν ευκαιρία ώστε να αποκρυβούν, να αποσιωπηθούν οι ευθύνες και τα πολιτικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, και με την επιχείρηση χειραγώγησης των ΜΜΕ να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας στην κυβέρνηση”, είπε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε ότι οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και θα αναζητηθούν για το πώς ασκήθηκε αυτή η “εγκληματική”, για την ενημέρωση, πολιτική.

“Καταθέτουμε αυτή την πρόταση για την προστασία της κοινωνίας και για την προστασία της δημοκρατίας”, είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι “αναφύεται ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα”. “H χώρα μας και ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο. Η κοινωνία μας βρίσκεται σε πόλεμο ιστορικά πρωτοφανή με θύματα. Σήμερα πάλι είναι νεκροί 58 συμπολίτες μας και δεν ξέρουμε και πόσους μήνες ακόμα θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος. Σας καλούμε, την πτέρυγα της ΝΔ, να υπερψηφίσετε την πρόταση της εξεταστικής επιτροπής. Γιατί είναι μια πρόταση η οποία αποτυπώνει απολύτως αυτήν την ιστορική συγκυρία, αποτυπώνει την ευθύνη μας για την πανδημία μέσα στην οποία επιβλήθηκαν ειδικά μέτρα, όπου υπήρξαν ιστορικά πρωτοφανείς καταστάσεις των lockdown, των περιοριστικών μέτρων της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μέσα από τους περιορισμού των ΠΝΠ”, είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτή την κατάσταση διαμορφώθηκε μια στρατηγική, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε σχέση με το ζωτικό θέμα της ενημέρωσης, της ανταλλαγής απόψεων, της επικοινωνίας μπροστά στο άγνωστο.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είχε φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά η άρνηση της κυβέρνησης και τότε και τώρα είναι άρνηση για το αν υπήρξε αυτός ο πόλεμος. “Η προσπάθεια σας, η οποία εξελίχθηκε από τη δεύτερη μέρα που κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, για χρονική διεύρυνση του αντικειμένου της επιτροπής, είναι προσχηματική και αποπροσανατολιστική”, είπε ο Νίκος Βούτσης και απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σημείωσε: “θέλετε να βγείτε από τη βάσανο και την ευθύνη για τα μέτρα που πήρατε και τη στρατηγική που χαράξατε μέσα σε καιρό πανδημίας, που είχε περισταλεί ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια σφαίρα γενικότερα, είχε περισταλεί και η ίδια η επικοινωνία των πολιτών”.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η στρατηγική χειραγώγησης της ενημέρωσης, της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, και χειραγώγησης του φόβου των πολιτών που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση συνεχίζεται και σήμερα και ήταν μια στρατηγική που εκφράστηκε με τις λίστες Πέτσα.

Πηγή: sofokleousin.gr