Το πολιτιστικό πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021 που θα λάβει χώρα, κατά το διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου 2021, σε συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Η παρουσίαση θα γίνει στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, επί της οδού Λένορμαν 218 και θα µεταδοθεί απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι της Βουλής των Ελλήνων WebTV-1 και από τον τηλεοπτικό σταθµό Βουλή TV.

Η συνεργασία των δύο φορέων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του επετειακού έτους 2021, αποσκοπεί στο να αναδείξει σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο τη δυναμική των δημοκρατικών θεσμών στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στον ιστορικό χώρο του Καπνεργοστασίου, σύμβολο εκβιομηχάνισης της χώρας, αλλά και σύγχρονο πολιτιστικό πυρήνα της πρωτεύουσας, η Βουλή των Ελλήνων θα φιλοξενήσει τις νέες ιδέες που θα αναπτυχθούν από τον δημιουργικό διάλογο καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημεία αναφοράς τις διδαχές της Ιστορίας και τα μηνύματα του σύγχρονου, οικουμενικού και ευμετάβλητου κόσμου.

Πηγή: sofokleousin.gr