Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με υποψήφιους μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθούν σε Αστυνομικές Σχολές αλλά δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις πρακτικές δοκιμασίες λόγω υποχρεωτικής καραντίνας εξ αιτίας νόσησής τους από κορονοϊό κατά την περίοδο διεξαγωγής τους, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές, αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη και Χρίστος Σπίρτζης, κάνουν λόγω για μια «κατάφωρη αδικία» που έχει προκύψει σχετικά με μαθητές που επιθυμούν την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές. Όπως λένε οι βουλευτές, οι μαθητές αυτοί έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια στις γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές, αλλά είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κορονοϊό με αποτέλεσμα να τεθούν σε υποχρεωτική προσωπική καραντίνα κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα που διεξήχθησαν οι υποχρεωτικές για την εισαγωγή τους πρακτικές δοκιμασίες.

Έτσι, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έμμεσα οι υποψήφιοι αυτοί αποκλείστηκαν από τη διαδικασία των πρακτικών δοκιμασιών και από την εισαγωγής τους στις Αστυνομικές Σχολές. Σε επανειλημμένες δε ερωτήσεις ή αιτήσεις τους για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα θετική απάντηση. Κατά συνέπεια οι μαθητές αγωνιούν για τον ενδεχόμενο οριστικό αποκλεισμό τους από τις σχολές, γεγονός που ακυρώνει όλη την προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους τα προηγούμενα χρόνια.

Στο κείμενο της ερώτησής τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και σε ένα e-mail που έχει αποστείλει ένας μαθητής από τα Ιωάννινα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και ο οποίος γράφει: «Φέτος και εγώ, όπως και χιλιάδες παιδιά της ηλικίας μου, έλαβα μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας, και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισα στο οικογενειακό μου περιβάλλον όντας γόνος μονογονεϊκής οικογένειας, τα κατάφερα! Συγκέντρωσα 17.814 μόρια και ήμουν ένα βήμα πριν από το μεγάλο μου όνειρο, την εισαγωγή μου στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πέντε μέρες όμως πριν ταξιδέψω στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστώ στις προκαταρκτικές εξετάσεις της σχολής, βρέθηκα θετικός ασυμπτωματικός στον κορονοϊό, ενώ δύο ημέρες πριν είχα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Έπειτα από αίτημά μου στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατόρθωσα να πάρω μία αναβολή τριών ημερών, όμως, λόγω επιβολής προσωπικής καραντίνας από την πολιτική προστασία, δεν κατέστη δυνατόν να ταξιδέψω εκ νέου και να παρευρεθώ στην επιτροπή. Σε νέο αίτημα μου στο αρχηγείο να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή, έστω και σε αυτή των Ελλήνων ομογενών, πήρα απορριπτική απάντηση λέγοντάς μου ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τους νοσούντες από covid. Για αυτό σας παρακαλώ όπως μου δώσετε μία απάντηση καθώς σε αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας μου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας μου απάντησαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα. Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να παρέμβετε καθότι θεωρώ πολύ άδικο όλο αυτό που έχει συμβεί να μου στερεί το όνειρό μου!»

Πηγή: sofokleousin.gr