Αποσύρθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, άρθρο τροπολογίας, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, και μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, αρμοδιότητας και άλλων υπουργείων περιελάμβανε τις ρυθμίσεις θεμάτων εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη τροπολογία, εκτός από το άρθρο 1, το οποίο θα αφαιρεθεί, θα εξαιρεθεί», ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Παπαθανάσης. Το άρθρο που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι η εκλογή των οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιοτικών οργανώσεων γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «κατά υφιστάμενη διαδικασία, οι εκλογείς δύνανται να ψηφίζουν υποψηφίους από έναν συνδυασμό, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ελευθερία επιλογής των εκλογέων μεταξύ περισσότερων υποψηφίων. Με την προωθούμενη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθίσταται ταχύτερη και απλούστερη, η ψήφος των εκλογέων πιο ελεύθερη, και η αντιπροσώπευσή τους πιο αντικειμενική. Το σύστημα αρχαιρεσιών με ενιαίο ψηψοδέλτιο επιτρέπει ανάδειξη των ικανότερων προσώπων στα συνδικαλιστικά και λοιπά συλλογικά όργανα».

Σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη, κατάπτυστη και αντιδραστική την τροπολογία και τόνισε ότι «είναι βαρύτατες οι ευθύνες κ. Θεοδωρικάκου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει άλλη μία βρώμικη δουλειά για λογαριασμό αυτήν τη φορά ό,τι πιο αντιδραστικού υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία». Στόχος της τροπολογίας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, είναι να φιμώσει και να χειραγωγήσει κάθε αντίθετη φωνή, καθορίζοντας πλειοψηφίες στα σωματεία.

Πριν από λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός σημείωσε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε πέντε ημέρες πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων και ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία. Όπως επεσήμανε, η τροπολογία -ουσιαστικά- αλλάζει τον τρόπο εκλογής και καταργεί την απλή αναλογική. «Προσπαθήσατε να φαλκιδεύσετε την ελεύθερη και δημοκρατική άποψη και θέση των αστυνομικών, μεθοδεύσατε τον αποκλεισμό κάθε ανεξάρτηtης δημοκρατικής φωνής που ασκεί κριτική και αμφισβητεί πολιτικές επιλογές. Και δυστυχώς αν δεν είχε μεσολαβήσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά η κυβέρνηση θα το είχε ψηφίσει και οι εκλογές θα γίνονταν με βάση την τροπολογία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr