Έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, σημειώθηκε στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, για τις δημοσκοπήσεις και τα κονδύλια της πανδημίας.

Η κ. Γιαννακοπούλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για διαχρονική, σκόπιμη «πλήρη αφωνία» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2007 ενώ ο κ. Ραγκούσης άφησε αιχμές για πολιτική ίσων αποστάσεων του ΚΙΝΑΛ.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να είναι λαλίστατος καταγγελτικός και μπράβο του. Πήρε επίσημα θέση για τη χειρότερη κυβέρνηση που είναι η ΝΔ, μίλησε λίγο και απέξω για το 2007, όμως για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για το όνομα του πρωθυπουργού εκείνης της εποχής. Για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να πει το όνομα του Κώστα Καραμανλή. Του πρωθυπουργού εκείνου που οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή. Αυτή είναι η διαχρονική σας συμφωνία. Δεν είναι η παράβλεψή σας αλλά ότι σας βαραίνει ακόμα η συγκυβέρνησή σας με την καραμανλική συνιστώσα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννακοπούλου και συμπλήρωσε:

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά και για το ΑΣΕΠ. Να θυμίσω ότι αυτή τη δημοκρατική μεταρρύθμιση, το ΑΣΕΠ, το ΠΑΣΟΚ ήταν που την έκανε αλλά εσείς κ. Τσίπρα τότε, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, μας κατηγορούσατε ότι καταστρέψαμε τη χώρα. Μπορεί, κ. Τσίπρα, να πάθατε αμνησία, ευτυχώς όμως οι Έλληνες πολίτες τα θυμούνται πολύ καλά».

‘Αμεσα ήρθε η απάντηση του κ. Ραγκούση. «Να θυμίσω ότι η σημερινή συζήτηση αφορά το πόρισμα της Εξεταστικής για την αμαρτωλή λίστα Πέτσα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και να εκφράσω την ελπίδα ότι οι ανοίκειες επιθέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη και στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα πετύχουν να στραφούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν πιάνουν τόπο. Γιατί πέρα από τη συζήτηση της λίστας Πέτσας, να θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι πια ο κ. Τσίπρας», αντέτεινε ο κ. Ραγκούσης ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Δεν είναι μόνο ιστορικό το πρόβλημα απέναντι σε ένα κόμμα που αναγνωρίζεται μόνο ως δεξιό κόμμα, να υπάρχουν ίσες αποστάσεις, είναι και εντελώς ανιστόρητες γιατί αν υποφέρει ο ελληνικός λαός, είναι από τις πολιτικές του κ .Μητσοτάκη που διαλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου. Και κ. Γιαννακοπούλου, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πω μόνο μια κουβέντα. Κώστας Καραμανλής».

Πηγή: sofokleousin.gr