Το πρακτορείο Bloomberg φέρνει ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η οποία φέρεται να προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Η εταιρεία, που ελέγχεται από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με επικεφαλής τον Γιώργο Περιστέρη, συνεργάζεται με χρηματοικονομικό σύμβουλο για να μελετήσει τις στρατηγικές εναλλακτικές της, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εξαγορά της.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 2,2 δισ. ευρώ, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον για εξαγορά από τουλάχιστον ένα μεγάλο fund επένδυσης σε υποδομές, ανέφεραν στο Bloomberg ανώνυμες πηγές, ο οποίες σημείωσαν χαρακτηριστικά «οι διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, πρόσθεσαν.

Το πρακτορείο απευθύνθηκε και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τον εκπρόσωπό της να επιβεβαιώνει ότι έχουν προκύψει επενδυτικές προσεγγίζει από funds και το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είχε αρκετές επενδυτικές προσεγγίσεις από πολλά funds, όλα τα χρόνια αλλά και προσφάτως», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ερώτημα του Bloomberg. «Η εταιρεία αξιολογεί πάντα τις προτάσεις από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο προς ανακοίνωση αυτή τη στιγμή».

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαχειρίζεται αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, την νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη και έχει επεκταθεί και στις ΗΠΑ. Δραστηριοποιείται επιπλέον σε υδροϋλεκτρικά και αιολικά projects αλλά και σε projects βιομάζας. Διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 895 megawatts σε έργα ΑΠΕ και ένα pipeline άνω των 7 gigawatts.
 

Πηγή: sofokleousin.gr