Επεισοδιακή ήταν η νύχτα των Χριστουγέννων στον Ασπρόπυργο, όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων.

Σημειώνεται πως ο Ασπρόπυργο – μαζί με Μάνδρα και Ελευσίνα – εντάσσεται στις περιοχές της δυτικής Αττικής όπου έχει επιβληθεί σκληρό lockdown.

Περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς. Διμοιρία της ΕΛΑΣ έσπευσε στο σημείο για να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ σε πλάνα βίντεο αποτυπώθηκε το «πολεμικό» κλίμα που επικράτησε.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκε η παράταση του σκληρού lockdown στον Ασπρόπυργο και τους άλλους δύο δήμους της Δυτικής Αττικής, της Μάνδρας και της Ελευσίνας, για άλλη μια εβδομάδα.

Τα επιπλέον μέτρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής έληγαν αρχικά στις 25 Δεκεμβρίου αλλά μετά την επέκταση της μίας εβδομάδας θα ισχύσουν έως τις 30 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6 το πρωί.

Η απόφαση, μετά από έκτακτη σύσκεψη, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι κορονοϊού Covid 19, ήταν ομόφωνη και αφορά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας) και στην Κοζάνη.

Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00.

Πηγή: sofokleousin.gr