Βήματα σταδιακής επέκτασης στην ελληνική αγορά ειδών πληροφορικής σχεδιάζει ο αμερικανικός κολοσσός HP- Hewlett-Packard, επιδιώκοντας να διευρύνει το μερίδιο του και να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία.  Μέσα στο τρέχον έτος θα ανοίξει το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα στη χώρα μας και την επόμενη χρονιά θα αποκτήσει το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Αττική.

Στο πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα με το δικό της εμπορικό σήμα θα είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα της, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία τεχνολογίας διαθέτει πρόσβαση στο online κανάλι μέσα  από τα e-shops των συνεργατών της, οι οποίοι ποικίλλουν από μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών μέχρι μικρότερα καταστήματα, τα οποία κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται σε κάποιο marketplace.

Εκτός, όμως, από τη δημιουργία του πρώτου HP e-shop, η διαχείριση του οποίου αναμένεται να ανατεθεί σε κάποιον συνεργάτη της, η εταιρεία στοχεύει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία της στο κομμάτι των marketplaces, βγαίνοντας πιο επιθετικά με προσφορές.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της HP Hellas Νίκος Χρηστάκης στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, η εταιρεία επιδιώκει στην τρέχουσα χρήση να αυξήσει κατά 10% τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά.

Οπως ανέφερε, η εγχώρια αγορά ειδών τεχνολογίας που απευθύνονται σε καταναλωτές, είχε ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2022 να κινείται με αρνητικούς ρυθμούς. Η τάση αυτή συνεχίζεται και κατά τους πρώτους μήνες του 2023. 

Πηγή: sofokleousin.gr