«Πρώτη φορά βλέπουμε μια χώρα να βυθίζεται στα ελλείμματα, στα χρέη και στην ακρίβεια και η κυβέρνησή της να αναφέρεται σε επιτυχίες και να θριαμβολογεί» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος μιλώντας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Θυμίζετε είπε « κυριολεκτικά τον Τιτανικό, όπου λίγο πριν τη σύγκρουση με το παγόβουνο ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί διασκέδαζαν πίνοντας σαμπάνια με τους επιβάτες της πρώτης θέσης». Ανέφερε πως η αξιοπιστία που πιστώνεται στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά στο ότι οι δανειστές είναι σίγουροι πως αυτή η κυβέρνηση θα απορρυθμίσει και θα ξεπουλήσει τα πάντα και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, δίνοντας έτσι μετά επιπλέον ό,τι της ζητηθεί.

Εμείς, είπε ο κ. Βιλιάρδος, είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι τις ανατιμήσεις που θα ερχόντουσαν. Χαρακτήρισε ανευθυνότητα την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ. Ο μόνος τρόπος για την προστασία του καλαθιού της νοικοκυράς είπε ότι είναι η μείωση του ΦΠΑ και μακροπρόθεσμα ο επανασχεδιασμός του οικονομικού μας μοντέλου με εγχώρια παραγωγή και τον περιορισμό της εξάρτησής μας από τις εισαγωγές.

Το να ξεπουλάμε τα πάντα «δεν είναι λύση, αφού οδηγεί στη λεηλασία και στην πλήρη υποδούλωση μας, κυριολεκτικά στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας μας τόσο όσον αφορά τη δημόσια περιουσία, όσο και την ιδιωτική» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: sofokleousin.gr