«Η σημερινή συζήτηση για τον δρόμο Ε65 μου θυμίζει το γεφύρι της ‘Αρτας. Γιατί ενώ κανονικά είναι ένας δρόμος που ανοίγει κάθετες οδούς με άλλες γειτονικές χώρες, και θα μπορούσε να αποτελεί πύλη της χώρας μας στα Βαλκάνια, τελικά δεν είναι τίποτα, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από όσα έχουν σχεδιαστεί εδώ και χρόνια. Επίσης, ήθελα να ήξερα ποιος ήταν εκείνος που είχε την φαεινή ιδέα για τα διόδια. Παντού έχετε βάλει διόδια. Ακόμα και στον Προμαχώνα, 50 μέτρα πριν την έξοδο από την χώρα μας έχετε βάλει διόδια», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πραγματικά ποιος εφηύρε την ιδέα σε κάθε δρόμο να υπάρχουν διόδια;», διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Έχουμε τόσα πολλά διόδια, και δίνουμε τόσα πολλά χρήματα για διόδια, όσα δεν δίνει κανένας σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Υπάρχουν χώρες που έχουν δωρεάν χρήση των αυτοκινητοδρόμων, ή που πληρώνονται διόδια αναλόγως του προορισμού που θα έχει ο πολίτης. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν τα καρπώνεται ο λαός. Γιατί κάθε δρόμος από αυτούς τους μεγάλους δεν έχει παραδρόμους που να οδηγούν σε όλα τα χωριά. Και αναρωτιέμαι. Μόνο εμείς οι Έλληνες είμαστε έξυπνοι; Μόνο οι Έλληνες υπουργοί και πρωθυπουργοί έχουν την εξυπνάδα να εφευρίσκουν διόδια για να εξυπηρετούνται οι φίλοι και η ελίτ; Τα διόδια κύριοι ανήκουν στον λαό. Δεν μπορεί οι πολίτες να πληρώνουν τους εργολάβους για να πάνε στη δουλειά τους».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στην πορεία της Οικονομίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «χάνει ευκαιρίες». «Εδώ και ένα χρόνο το φωνάζαμε στην Ελληνική Λύση, ότι η πανδημία ήταν μια ευκαιρία για να επανασχεδιάσουμε τον πρωτογενή τομέα. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε χρήμα και να κάνουμε επενδύσεις. Η πανδημία αυτή θα έχει συνέπειες στην επισιτιστική ασφάλεια. Ήταν μια ευκαιρία να εκπονήσετε ένα σχέδιο 10ετίας για τον πρωτογενή τομέα για να έχουμε επάρκεια αγαθών. Την δολοφονήσατε αυτή την ευκαιρία, για να βάλετε ανεμογεννήτριες και να κάνετε δρόμους και τσιμέντα, που ναι χρειάζονται, αλλά είναι δευτερεύοντα. Κάνετε εισαγωγή μήλα από την Πολωνία και τη Ρουμανία», είπε και πρόσθεσε: «Προβλέπατε ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 6% στην Ελλάδα και κατά 3,6% στην Κύπρο το 2022. Αυτό λένε τα site και τα ΜΜΕ που ελέγχετε εσείς. Τι δεν μας λένε; Δεν μας λένε ότι είχαμε ύφεση δυο χρόνια και χάσαμε 11% του ΑΕΠ! Και αναρωτιέμαι πώς χαίρεστε οι βουλευτές της ΝΔ όταν βλέπετε αυτήν την αυταρχική στάση των ΜΜΕ και τη φίμωση των κομμάτων. Και μην μου πείτε ότι δεν ελέγχετε τα κανάλια. Γιατί αυτά είναι η βαριά ιστορία της διαπλοκής στη χώρα». «Ταυτόχρονα σκοτώνετε την ιδιωτική οικονομία», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

«Περί τις 150.000 επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με τη χρεωκοπία. Και αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει όταν τελειώσουν τα 41 δισ. ευρώ των μέτρων στήριξης, που πήρατε λογω της πανδημίας. Και που είναι δανεικά. Έχουνε λοιπόν άδεια ταμεία και χρέη στα ύψη. Και ο πρωθυπουργός φαίνεται πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί είδε και την κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Μα έτσι θα κάνετε αντιπολίτευση κ. Τσίπρα; Με ύβρεις; Μόνο και μόνο για να εξασφαλίσετε ψήφους; Πού είναι οι προτάσεις και τα επιχειρήματά σας; Εμείς όμως δεν θα πέσουμε σε αυτή την τρύπα. Δεν θα πέσουμε στη λάσπη. Θα πορευτούμε με επιχειρήματα και προτάσεις».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολισμών. «Όταν δεν έχεις τη συναίνεση του ελληνικού λαού και την αποδοχή του και επιχειρείς δια της βίας και της ύβρεως να επιβληθείς, τότε έχεις ξεφύγει από τα όρια της δημοκρατίας και έχεις περάσει στα όρια του αυταρχισμού. Το υποχρεωτικό του εμβολίου είναι ό,τι χειρότερο για τη δημοκρατία. Εμείς στην Ελληνική Λύση δεν υποχρεώσαμε κανέναν να μην κάνει το εμβόλιο. Δεν είπαμε σε κανέναν κάντο ή μην το κάνεις. Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει. Καταλάβετε ότι η πειθώ είναι απαραίτητη. Μόνο αν πείσετε τον κόσμο θα δώσετε λύση στο πρόβλημα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με τη βία, με την αντιδημοκρατική πολιτική και τον αυταρχικό νόμο. Γιατί έτσι δημιουργείτε άλλου είδους αντανακλαστικά», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια και σεβασμό, αγαθά, τροφή, όχι χλιδή, καλό βιοτικό επίπεδο. Η πολιτεία δεν έχει σεβαστεί τον πολίτη. Για τον λόγο αυτό ο κόσμος αντιδρά. ‘Αλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα λέτε τώρα. Για εμάς, για την Ελληνική Λύση ο σεβασμός είναι η πυξίδα της πραγματικής αλλαγής. Δώστε μας μια 4ετία για να φέρουμε την πραγματική αλλαγή που αξίζει ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Για μια καλύτερη Ελλάδα».

Πηγή: sofokleousin.gr