Κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων άσκησε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όταν προσκαλείς κάποιον στο σπίτι σου δεν πρέπει να δημιουργείς την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητος, θα ξεκινήσω με αυτό που είπε ο κ. Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν λοιπόν, αφού κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια, ο οποίος αμέσως μετά το ταξίδι του στην Λιβύη σπεύδει να μεταβεί στην Τουρκία, είπε: “Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κανένα. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε και πάλι. Να μάθουν να σέβονται”. Απειλεί με νέο Αττίλα λίγο πριν πάει ο υπουργός μας στην Τουρκία. Επίσης λέει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει κανονικά σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Δηλαδή, ο κ. Ερντογάν προκαλεί και εσείς μιλάτε για διάλογο. Και βέβαια εδώ αποδεικνύεται ότι η Ελληνική Λύση δικαιώθηκε, γιατί σας φωνάζαμε τόσο καιρό να ορίσετε ΑΟΖ και τελικά την προδώσατε την ελληνική ΑΟΖ, κάνοντας μερική ΑΟΖ. Ο στρατηγός Χαφτάρ, που σας λέγαμε να τον υποστηρίξετε, είπε προ ημερών ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να έχει υπογράψει συμφωνία με την δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή της Λιβύης, όταν είχε την ευκαιρία. Σας είπαμε ότι θα κάνετε έγκλημα με την ΑΟΖ και τελικά το κάνατε». 

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για ανακόλουθες τοποθετήσεις στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και κυρίως για το θέμα των ΜΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο STAR και είπε ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ και μία ώρα αργότερα πέθανε ένας ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Το 70% των ανθρώπων που πεθαίνουν στα νοσοκομεία είναι διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ. Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ για να εισαχθούν. Αποδεικνύεται ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχετε κάνει ΜΕΘ. Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν από το εμβόλιο. Τώρα μας λέει ότι θα συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα. Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι έχει στα χέρια του μελέτες που λένε ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ και τώρα οι “ειδικοί” σας λένε ότι κολλάει», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι «οι φαρμακοβιομηχανίες πλουτίζουν εις βάρος μας. Το κόστος του εμβολιασμού παγκοσμίως φθάνει τα 141,2 δισ. δολάρια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Την ώρα που όλος ο πλανήτης στενάζει από την πανδημία του κορονοϊού, η PFIZER αυξάνει την τιμή των εμβολίων της κατά 60%. Και κανείς δεν λέει τίποτα. Μας καλείτε όλους να είμαστε υπεύθυνοι τηρώντας τα μέτρα και κάνοντας το εμβόλιο, αλλά κανείς δεν κάνει λόγο για τις ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών και για τις τιμές των εμβολίων και για τις παρενέργειες τους. Ο κόσμος έχει απορίες και έχει και επιφυλάξεις. Η επιτροπή που έχετε συστήσει λέει ότι τα περιστατικά των θρομβώσεων δεν συνδέονται με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA, την ίδια ώρα που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι αποτελούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σας φωνάζαμε να πάρετε το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V και αρνιόσασταν πεισματικά. Τώρα η Αυστρία έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για την προμήθεια εμβολίων SPUTNIK V! Συμφωνίες με την Ρωσία έχουν κάνει επίσης η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία».

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία».

«Δανείζεστε συνεχώς και σχέδιο για την ανάπτυξη δεν έχετε. Δεν υπάρχει σχέδιο για παραγωγή πλούτου. Δεν γίνεται να φορολογείτε τους πολίτες, να κλείνετε τα μαγαζιά τους και μετά να τους ζητάτε τα ρέστα, καλώντας τους να πληρώσουν ΔΕΗ, εισφορές, φόρους. Πού θα τα βρουν; Ακόμα και μετά από ένα χρόνο; Δεν το περίμενα αυτό από εσάς κ. Γεωργιάδη, εσάς που είστε επιχειρηματίας» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: sofokleousin.gr