“Δίνετε την εντύπωση ότι δεν ξέρετε τι γίνεται στον αθλητισμό”, ανέφερε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση”, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Ρυθμίζετε αρχαιρεσίες, ανεβάζετε και κατεβάζετε ηλικίες. Κάθε υπουργός φέρνει και από ένα νομοσχέδιο. Όμως προπονητές μιλούν για γυμναστήρια των οποίων τα ταβάνια στάζουν όταν βρέχει. Είχα μιλήσει και για την κ. Αγγελοπούλου, η οποία είχε αναλάβει την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων και δεν ελέγχθηκε ποτέ. Το χρήμα έρεε άφθονο τότε. Και δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση πως δυο φορές αναλάβαμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις δυο φορές πτωχεύσαμε. Και σήμερα μας έχουν μείνει τα σίδερα και τα μπετά, έχουν ρημαχτεί εγκαταστάσεις, Ρομά κάνουν επιδρομές και ξηλώνουν καλώδια για να πάρουν τον χαλκό, έχει γίνει κανονικό πλιάτσικο. Και οι μόνοι που χαίρονται είναι οι βάνδαλοι”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.  

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για συζητήσεις με την Τουρκία, με γερμανική διαμεσολάβηση, είπε πως ο πρωθυπουργός, “δεν τον ενημέρωσε”.

“Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε εμένα. Δεν ξέρω τι είπε στον κ. Τσίπρα, αλλά εμένα δεν με ενημέρωσε ποτέ για την συμφωνία που έκανε με την Μέρκελ και τους Τούρκους. Το ίδιο ισχυρίζεται και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει συμφωνήσει στο θέμα αυτό με την κυβέρνηση.

“Βλέπω εδώ τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος λέει ότι στα Ελληνο – τουρκικά, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση, ο διάλογος και η Χάγη. Δηλαδή ό,τι υποστηρίζει και ο πρωθυπουργός. Ζούμε σε ένα φαύλο κύκλο ψευτών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι δεν θα γίνουν ποτέ πιστευτοί γιατί λένε ψέματα και μετά ο ένας αποκαλεί τον άλλον ψεύτη”, είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

“Με αυτά που κάνετε δώσατε άλλοθι στην Γερμανία και υπηρετείτε τις εντολές της, γιατί οι Γερμανοί δεν ήθελαν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, στις 24/9. Είπαν να δοθεί παράταση στο θέμα και εσείς συμφωνήσατε. Και τελικά θα πάμε σε διάλογο και θα συζητήσουμε τα πάντα. Εγώ δεν λέω να μην τα βρούμε με τους Τούρκους, αλλά διάλογος με προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία δεν μπορεί να γίνει. Στο χωριό μου λένε «δίπλα στο μαντρί δεν ταΐζεις τον λύκο» και εσείς κάθε μέρα ταΐζετε τον λύκο που λέγεται Τουρκία”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι η Ε.Ε στηρίζει την πολιτική της Τουρκίας.

“Ξέρετε τι έκανε η ΕΕ; οι φίλοι σας; Στις 24/8/2020 η Κομισιόν πρότεινε τα εμπορεύματα από την Τουρκία και τις μεσογειακές χώρες να τεθούν σε προτιμησιακό καθεστώς. Δηλαδή η Γερμανία έκανε δώρο στην Τουρκία 70 δισ. ευρώ, κάνοντας διευκολύνσεις στο εμπόδιο και καταργώντας τους δασμούς. Εσείς όμως δεν επιβάλλετε αντίμετρα. Φωνάζουμε τόσο καιρό να κλείσετε το τελωνείο στους Κήπους. Δεν το κάνετε. Είπατε όμως «ναι» στο να είναι αδασμολόγητα τα προϊόντα από την Τουρκία. Ακούστε, προϊόντα αξίας 23,6 δισ. ευρώ από την Τουρκία περνούν μέσω Ελλάδας από την Εγνατία Οδό για την Ευρώπη. Ακόμα ένα όπλο που δεν το υλοποιούμε εδώ και μήνες. Μα πώς θα γίνει πιστευτή η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους; Πώς μπορούμε να απαιτούμε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και εμείς ενώ μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα δεν το κάνουμε;”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε.

“Αισθάνθηκα πίκρα, όταν άκουσα αυτό που είπε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μας εξευτέλισε. Είπε λοιπόν: Η Τουρκία είναι ένα κράτος εγκληματικό και ο Ερντογάν είναι εγκληματίας πολέμου. Είπε αυτό που δεν έχει τολμήσει να πει κανένας Έλληνας υπουργός. Και τώρα ο πρωθυπουργός θα πάει να κάνει διάλογο με τον λαό που προχώρησε σε γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ποντίων, των Σύριων, των Κυπρίων; Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο γεμάτου κακουργήματα”.  

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα της χρήσης προστατευτικών μασκών από μαθητές.

“Εμείς εδώ εφαρμόζουμε το νόμο, φοράμε μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όμως διαφωνούμε με την χρήση της μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Κανένας Έλληνας που διαφωνεί με τη μάσκα για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν είναι ψεκασμένος. Ζούμε όμως στιγμές αντιδημοκρατικές. Εσείς εφαρμόζετε πλήρως το δόγμα του Γκέρινγκ, ο οποίος έλεγε: Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να ελέγχεις τον κόσμο είναι να τον φοβίζεις. Έχουμε εδώ, και το καταθέτω στα πρακτικά, το άρθρο του καθηγητή ιατρικής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κουντουρά, ο οποίος επικαλούμενος συμπεράσματα ερευνών αναφέρει ότι η μάσκα σε παιδιά κάτω των 12 ετών είναι επικίνδυνη. Δώστε το άρθρο αυτό σε κάθε Μαγιορκίνη, σε κάθε Δερμιτζάκη, σε κάθε Σύψα, που είναι επιστήμονες μεν αλλά υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες”, είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε επικαλούμενος δήλωση του κ. Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας.

“Θα κλείσω με τον κ. Δερμιτζάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία, το είπε στον ΣΚΑΪ. Θα του πω λοιπόν ότι μπορεί να παίζει με τα εγκόσμια, μπορεί να παίζει με τα κοσμικά, μπορεί να παίζει με τον φόβο και τον τρόμο, μπορεί να παίζει με την επιστήμη και να λέει άλλα από αυτά που είναι γραμμένα. Αλλά δεν θα του επιτρέψουμε ποτέ να παίζει με την πίστη, με την ορθοδοξία, με την εκκλησία, με όλα όσα μας ενώνουν”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: sofokleousin.gr