«Κάνατε ένα λάθος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, γιατί είναι χρέος τιμής για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρέπει όλη η Βουλή και οι πολιτικοί αρχηγοί να ευχαριστήσουν όλες τις χώρες που βοήθησαν στις δύσκολες ώρες που πέρασε η Ελλάδα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στις φωτιές, «πάμε στην ουσία της συζήτησης τώρα. Μας είπατε ότι φταίει κλιματική αλλαγή, ο καύσωνας. Ότι τα φτιάξατε όλα καλά. Τότε γιατί κάηκε η Ελλάδα;» ρώτησε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να συνεχίσει λέγοντας «Σας λένε ψέματα οι σύμβουλοί σας και αυτό με ενοχλεί ως άνθρωπο».

«Είπατε ότι πετούσαν 74 πτητικά μέσα. Από τα 9 καναντέρ πετούσαν τα 4. Από τα 25 Σινούκ πετούσαν τα 4. Ή σας κρύβουν την αλήθεια οι σύμβουλοί σας, ή δεν λέτε την αλήθεια κύριε Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συμπλήρωσε: «Τα πτητικά μεσα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πρώτα δέκα λεπτά. Αν αρπάξει η φωτιά, ζήτω που καήκαμε»…

Ωστόσο, «Κάνατε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ακούσατε την πρότασή μας για έναν ενιαίο φορέα που θα έχει τον έλεγχο και την επιστασία. Αποφάσισε σωστά η ΝΔ γιατί άκουσε εμάς. Πρέπει να ακούτε. Δεν ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ» επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Κατά το πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, στις καταστροφικές πυρκαγιές «Κάηκε το μέλλον περιοχών της χώρας» και πως «ζωή στα καμένα δεν θα υπάρχει για τα επόμενα δέκα χρόνια».

«Σημαντική και καλή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για αυτό που έγινε εφέτος με τις πυρκαγιές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά την έναρξη της πρωτολογίας του, παρ’ όλο που όπως παρατήρησε αυτή άργησε περίπου 12 ημέρες από τη συνέντευξη Τύπου που την είχε προαναγγείλει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλες τις χώρες που ήρθαν αρωγοί στην κατάσβεση των πυρκαγιών δείχνοντας ότι «δεν είμαστε αχάριστοι». Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε πως «εάν όλα τα φτιάξατε καλά γιατί κάηκε η πατρίδα μας». Σχετικά με τα πτητικά μέσα ανέφερε πως «μας είπατε ότι εφέτος είχαμε περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά πόσα από αυτά τα 74 πετούσαν; Από τα εννέα Καναντέρ πετούσαν τα τέσσερα! Από τα 25 Σινούκ πετούσαν τα τέσσερα! Έχουμε ακόμα τα Πετσετέλ που αγοράστηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου και ακόμα πετούν!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως θα πρέπει να ασχοληθούμε κάποτε σε αυτή την χώρα σοβαρά με το αίτιο των καταστροφών. Αναγνώρισε ως σημαντικό βήμα και προς την σωστή κατεύθυνση ότι αποφασίσθηκε να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας, κάτι που όπως είπε ήταν πρόταση της Ελληνικής Λύσης που ο πρωθυπουργός την υιοθέτησε, «γι’ αυτό είμαστε χρήσιμοι».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι αυτή θα πρέπει να είναι άμεση και όχι όπως στην Σάμο και στην Θεσσαλία όπου ακόμα οι πληγέντες περιμένουν να αποζημιωθούν. Μάλιστα σημείωσε ότι «σήμερα, πριν λίγη ώρα, βγήκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσει στην Σάμο και αυτό για να μην εκτεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε πως «σαφώς είναι σημαντικό ότι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά ξέρετε ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον και ζωή σε αυτές τις περιοχές που κάηκαν δεν υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Κάηκε η πανίδα και η χλωρίδα …». Ο κ. Βελόπουλος, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στελεχώνει το Επιτελικό Κράτος με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και με μεταγραφές δείχνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ένδεια στελεχών.

Πηγή: sofokleousin.gr